MVC’19 krijgt voetballes van Brabantia

27 mrt 2023, 15:16 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 moest zondag 26 maart de grootste nederlaag in de clubhistorie verwerken. In Eindhoven werd met liefst 9-0 verloren van titelkandidaat Brabantia. MVC’19 werd op alle fronten afgetroefd en mocht nog blij zijn dat er geen dubbele cijfers op het scorebord kwamen.

De 1-0 had al na twee minuten kunnen vallen, maar de paal stond Eindhovens succes nog even in de weg. Na tien minuten had Brabantia al drie behoorlijke kansen gekregen, zonder het net te vinden. In de 12e minuut kreeg MVC’19 zijn grootste kans na een mooie voorzet van Paul van den Kerkhof op zijn broer Ron van den Kerkhof, die net langs schoot. In de 19e minuut kwam Brabantia op 1-0. MVC’19 kreeg via Juul Albers nog een kans maar zijn schot ging langs. Tussen de 30e en de 37e minuut kwam Brabantia maar liefst viermaal tot scoren. Na de rust wist Brabantia nog viermaal het net te vinden. Door een buitenspelgoal en een knappe actie van keeper Rick van der Zee bleef een tiende treffer van Brabantia uit.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19