MVC’19 verliest van hekkensluiter en staat nu zelf laatste

6 apr 2023, 10:26 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 had het zondag 2 april aan zichzelf te wijten dat het verloor van rode lantaarndrager Rood Wit Veldhoven. Slordig balverlies en een keepersfout werden MVC’19 fataal. De Maasbreenaren staan nu zelf laatste en zullen directe degradatie nauwelijks nog kunnen ontlopen.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op. Na 18 minuten bereikte een verre doeltrap van Rick van der Zee de Maasbreese spits Ron van den Kerkhof. Hij schoot net langs. Rond het half uur bleven nog twee kansen van MVC’19 onbenut. Vlak daarna werd de bal op het middenveld verloren, waardoor Loek Pardoel een niet te missen kans kreeg: 0-1. In de 34e minuut werd een forse tackle van Daan Verbeek op Marco Daniels bestraft met een rode kaart. Rood Wit Veldhoven moest verder met tien man. MVC’19 nam het heft in handen maar scoorde niet meer voor de rust.

Na rust zette MVC’19 flink druk. In 60e minuut viel de verdiende gelijkmaker toen Ron van den Kerkhof de bal binnen schoot na een voorzet van Mike Peeters. Het was wachten op de tweede treffer van de thuisploeg. Bart Crienen was heel dichtbij met een schot tegen de binnenkant van de paal. In de 67e minuut sloeg het noodlot toe toen keeper Rick van der Zee de bal verspeelde en Jordan Evers de bal simpel in het lege doel kon schieten. MVC’19 probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar tot echte doelpogingen kwam het niet meer. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 1-3 voor Rood Wit Veldhoven.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19