Degradatie MVC’19 bijna een feit

25 apr 2023, 12:01 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 wist zaterdag 22 april een van zijn laatste strohalmen om degradatie nog te voorkomen niet te grijpen. Tegen het eveneens in degradatiegevaar verkerende Veritas leed het een 2-5 nederlaag.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer en waren beide elftallen gelijkwaardig. In de 16e minuut kreeg MVC’19 een dot van een kans. Bij een schot van Daan Peters stond keeper Micky Beurskens echter op de juiste plaats. In de snelle tegenaanval die daarop volgde ging het fout. Keeper Rick van der Zee wilde de bal wegschieten, maar nam door het gladde veld een speler van Vertitas mee. Scheidsrechter Schopenhauer legde de bal op de stip. Bowen Beurskens schoot de penalty feilloos in. In de 23e minuut kon MVC’19 iets terugdoen. Na een voorzet van Erik Schoof zorgde Daan Peters met een mooie volley voor de gelijkmaker. Lang kon MVC’19 hiervan niet genieten: binnen twee minuten was het tweemaal raak voor Veritas. Verdedigend stond het bij MVC’19 niet goed. MVC’19 kreeg nog twee kansjes. Die bleven allebei onbenut, met als gevolg een 1-3 ruststand.

In de tweede helft probeerde MVC’19 terug te komen in de wedstrijd. Daan Peters kreeg de grootste kans via een mooie steekpas van Marco Daniels, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. In de 57e minuut lukte het Veritas wel om te scoren: 1-4. MVC’19 ging vervolgens volop in de aanval in een poging om nog iets aan de score te veranderen. In de 74e minuut veroorzaakte Jort Nijssen echter een penalty waardoor Veritas zelfs op een 1-5 voorsprong kwam. Invaller Luuk Peeters zorgde uiteindelijk met een mooi schot voor de 2-5 einduitslag. Wederom droop MVC’19 met lege handen af. Rechtstreekse degradatie naar de derde klasse is bijna een feit.

Tekst: Peter van Diepe, MVC’19