Peel en Maas zoekt een nieuwe burgemeester

26 nov 2023, 12:00 Algemeen
Afbeelding

Van vrijdag 24 november tot en met zondag 3 december kunnen alle inwoners van de gemeente Peel en Maas meedenken over de nieuwe burgemeester. Wat voor persoon moet dit zijn? De gemeenteraad is benieuwd naar jouw mening, en nodigt vooral ook jonge inwoners uit om mee te denken.

In een korte vragenlijst kunnen inwoners aangeven of ze bijvoorbeeld een burgemeester willen die een enthousiaste vernieuwer is of een stabiele factor. Of de burgemeester vooral een bestuurder is of een burgervader of burgermoeder. En of de houding van de burgemeester vooral formeel of informeel is. Ook wordt de vraag gesteld om Peel en Maas te beschrijven in drie woorden. De twee afsluitende vragen zijn ‘Welke plek in de gemeente wil je aan de nieuwe burgemeester laten zien en waarom?’ en ‘Als ik denk aan de burgemeester van de gemeente Peel en Maas, dan zie ik iemand die…’

Online of op papier

De vragenlijst kan online ingevuld worden via doemee.peelenmaas.nl of op een papieren vragenlijst die in de gemeenschapshuizen en bibliotheken ligt. Doe dit uiterlijk zondag 3 december. Daarna worden alle reacties verzameld. De reacties worden als onderdeel gebruikt bij het opstellen van de zogenoemde profielschets. Hierin wordt omschreven wat voor burgemeester Peel en Maas zoekt. De profielschets wordt openbaar gepubliceerd nadat deze op 22 januari 2024 is vastgesteld door de gemeenteraad, zodat alle kandidaten die willen solliciteren naar het ambt van burgemeester van Peel en Maas hiervan kennis kunnen nemen.