Beugelkoppel Meijel-Helden wint Peel en Maastoernooi

12 jun 2023, 11:51 Cultuur
Afbeelding

Bij toerbeurt organiseert één van de beugelverenigingen in Peel en Maas het onderlinge Peel en Maastoernooi, waarbij spelers van twee verenigingen aan elkaar worden gekoppeld. Na twee avonden beugelen wonnen Hem Hendriks (Meijel) en Nico Jacobs (HBC Helden) de editie van 2023.

Na enkele jaren van stilte was het dit jaar de beurt aan HBC Helden om het toernooi te organiseren. Aan de start kwamen veertien koppels, bestaande uit leden van de beugelverenigingen van Meijel, Maasbree, Kessel, Baarlo, Helden en Koningslust.

Hem Hendriks en Nico Jacobs behaalden de finale door in de halve finale het koppel Hay Wijnen (Maasbree)/Henk Mertens (Baarlo) te verslaan met 30-28. De tweede finalist kwam voort uit de wedstrijd tussen Hay Minten (Maasbree)/Marc Korsten (HBC ) en Mart Hendrix (Maasbree)/Sjra Naus (Kessel). Minten en Korsten versloegen hun tegenstanders eveneens met 30-28. In de finale hadden ze echter naar eigen zeggen ‘al het kruit verschoten’, met als gevolg een 30-14 overwinning voor Hendriks en Jacobs.

Tekst: HBC Helden