Grashoek wint billenknijper

di 26 mrt, 10:44 Voetbal
Afbeelding

Grashoek besliste zondag 24 maart het degradatieduel tegen Merselo met 1-0 in zijn voordeel. Door deze overwinning, die met enig fortuin tot stand kwam, heeft Grashoek weer wat afstand genomen van de degradatiezone.

Merselo startte fel, maar Grashoek was hier niet van onder de indruk. Het verdedigde goed waardoor het de gasten niet lukte om uitgespeelde kansen te creëren. Het enige doelpunt viel in de 21e minuut. De doelman van Merselo ging gruwelijk in de fout toen Wiktor Przybek flink druk zette. Een uitverdedigde bal kaatste via de storende Przybek op de paal waarna hij er als de kippen bij was om binnen te tikken. Dit doelpunt deed Grashoek goed. Merselo raakte er door van slag: de gasten haalden niet meer het niveau van de eerste twintig minuten. Langzaam sloop ook irritatie in de ploeg bij de gasten. Dit resulteerde uiteindelijk in acht gele kaarten voor Merselo.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Kevin Poels zijn tweede gele kaart. Hierdoor raakte de motor van Merselo nog meer ontregeld. De gasten gingen meer tegen zichzelf voetballen dan tegen Grashoek. De in de tweede helft ingevallen Ivan Muchak was dicht bij de 2-0 toen hij uit een corner de bal op de lat schoot. Het spel werd steeds rommeliger, mede door de wind en de haast van Merselo. Voor de supporters van Grashoek was het billenknijpen want Grashoek weigerde om de overtalsituatie uit te buiten en trok zich terug. Merselo deed hier echter weinig mee, totdat de solide Grashoek-defensie diep in blessuretijd even geen controle kreeg over de bal die via het achterhoofd van Burak Oosterveen voor de vrijstaande spits van Merselo viel. Die verzuimde echter om dit buitenkansje te verzilveren: hij schoot net naast het doel.

Tekst: John Janssen / SV Grashoek