MVC’19 verliest belangrijk duel tegen Hegelsom

ma 15 apr, 16:05 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 heeft zondag 14 april door een 0-2 nederlaag tegen Hegelsom geen aansluiting weten te vinden bij de overige degradatiekandidaten. De Maasbreenaren leven nog, maar moeten er de komende wedstrijden hard aan trekken om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Het eerste kwartier was zondag voor MVC’19. In de zesde minuut werd Daan Peters door Joris Timmermans in stelling gebracht. Met een mooie actie passeerde Peters keeper Tom Alaerds die hierbij de Maasbreese aanvaller ten val bracht. Scheidsrechter Inci wees resoluut naar de penaltystip en Alaerds kreeg geel. De penalty van Mike Peeters werd door Alaerds uit de hoek gehaald. In plaats van een 1-0 voorsprong kwam in de elfde minuut bij de eerste kans van Hegelsom via de uitstekend spelende Denny Bongers de 0-1 op het scorebord. Weer moest MVC’19 tegen een achterstand aan kijken. Met een mooie steekbal werd wederom Denny Bongers in stelling gebracht. Bongers schoot vervolgens de 0-2 binnen.

In de tweede helft moest MVC’19 flink aan de bak om de achterstand nog om te buigen. Maar het was andermaal Denny Bongers die nog een aantal kansen kreeg, zonder het net te vinden. MVC’19 kreeg nog wel kansen via Timo van Horck en een mooie omhaal van Mike Peeters maar beide mogelijkheden bleven zonder resultaat.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19