LTV Kessel pakt eerste overwinning in topklasse

23 mei 2023, 15:17 Tennis
Afbeelding

De tennissers van LTV Kessel hebben in de topklasse hun eerste zege geboekt. Op bezoek bij Asmunt werd het 2-4. Dit betekent dat Kessel in de laatste speelronde handhaving in eigen hand heeft.

Kopman Quin Verstegen had op het kunstgras bij Asmunt weinig moeite met zijn tegenstander. Hij versloeg Jeroen Dusseldorp met 6-1 en 6-4. Ook Robert Hesen hoefde zich niet maximaal in te spannen om de overwinning binnen te halen. Hij won met 6-2 en 6-1 van Kjell Bröcking. Stefan Wagemakers versloeg in de derde singel Tim Cornelissen met 6-4 en 6-1. De vierde singel tussen Jeroen Hermans en Luc Snellen werd een uitputtingsslag. Hermans verloor de eerste acht games, maar kwam daarna beter in zijn spel. Hij won de tweede set, pakte een voorsprong in de derde set, maar moest toch toezien dat Snellen de overwinning pakte: 0-6, 6-3 en 4-6.

Vanwege het opstellen van een niet-gerechtigde speler gaf Asmunt het eerste dubbelspel op. Hesen en Hermans speelden het tweede dubbelspel tegen Dusseldorp en Snellen. De gasten uit Kessel trokken na een intense strijd aan het langste eind: 7-6, 4-6 en 10-4. Daarmee was de 2-4 overwinning een feit.

Degradatieconcurrent Vormer won eveneens met 4-2. Daardoor staat Kessel qua punten exact gelijk met Vormer. Het onderling resultaat is wel in het voordeel van Kessel. Als Kessel in zijn laatste wedstrijd minimaal net zoveel punten haalt als Vormer, is de club verzekerd van nog een jaar in de topklasse. Op de laatste speeldag op zaterdag 3 juni treedt Kessel thuis aan tegen De Pettelaer uit Den Bosch.

Tekst: LTV Kessel