LTV Kessel verliest in Uden

18 apr 2023, 12:12 Tennis
Afbeelding

Het eerste herenteam van LTV Kessel, uitkomend in de topklasse, heeft ook in de tweede speelronde een nederlaag geleden. In Uden werden de gasten met 5-1 verslagen. 

Kopman Quin Versteegen verscheen vanwege toernooiverplichtingen in België niet op het opstellingsformulier. Een aderlating voor het team, waar ook vaste kracht Stijn Mertens langdurig uit de roulatie is. Bram Martijn nam in de eerste singelpartij de plaats in van Versteegen, maar moest met 6-0 6-1 zijn meerdere erkennen in de kopman van Uden: Thomas Does. In het tweede enkelspel liet Jeroen Hermans goed tennis zien, maar Twan Weemen bleek op de beslissende momenten toch een maatje te groot. Tim Cornelissen verloor even later met ruime cijfers van Bob van Lith: 6-1 6-1. Robert Hesen bracht Kessel vervolgens op het scorebord. Vanaf een 4-3 voorsprong in de eerste set gaf hij geen game meer prijs aan Teun van de Vorst: 6-3 6-0. Beide dubbelspelen waren spannend en leverden genoeg kansen op. Toch bleef LTV Kessel zonder punten. Thomas Does en Teun van der Vorst wonnen met 7-6 7-6 van Robert Hesen en Jeroen Hermans. Hesen en Hermans creëerden in de tweede set een setpunt, maar wisten die niet te verzilveren. Ook een 4-2 voorsprong in de tiebreak van de tweede set bleek niet voldoende. Bram Martijn en Tim Cornelissen verloren in de beslissende supertiebreak met 10-8 van Bram van Lokven en Twan Weemen. Martijn en Cornelissen lieten in de eerste set enkele setpunten onbenut.

Aanvoerder Robert Hesen over de nederlaag: “Het gemist van Versteegen is natuurlijk groot, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen. Het was gewoon niet goed genoeg. Zeker in de dubbels hebben we genoeg kansen gehad.” LTV Kessel speelt zaterdag 22 april thuis tegen kampioenskandidaat ELTV.

Tekst: LTV Kessel