LTV Kessel onderuit in openingsweekend competitie

11 apr 2023, 13:54 Tennis
Afbeelding

Het eerste herenteam van LTV Kessel heeft zaterdag 8 april in eigen huis een 1-5 nederlaag geleden. Het team, dat vorig jaar vanuit de hoofdklasse promoveerde naar de topklasse, moest haar meerdere erkennen aan de gasten uit Echt. 

Kopman Quin Versteegen wist als enige een punt binnen te halen. Hij versloeg in het eerste enkelspel Stan Bormans met 6-3 6-1. De kopman van Echt, Sil Hollemans, speelde op de tweede singel tegen Jeroen Hermans. Hollemans was een maatje te groot en won met 6-1 6-1. Bram Martijn kon het in de derde enkelspelwedstrijd niet bolwerken tegen Quint Jessen. Hij werkte halverwege de tweede set met een mooie forehand een matchpoint weg, maar moest even later toch capituleren: 6-3 7-5. Robert Hesen verloor even later in een lange wedstrijd van Lars Gillissen: 6-2 2-6 6-2. 

In het dubbelspel kregen Quin Versteegen en Bram Martijn in de supertiebreak kansen om de overwinning binnen te slepen, maar Hollemans en Bormans bleken toch te sterk: 7-5 3-6 10-8. Tom Maassen en Tim Cornelissen speelden in het tweede dubbelspel tegen Lars Gillissen en Quint Jessen. In de eerste set konden de mannen van LTV Kessel goed mee, maar in het tweede bedrijf ging het snel: 7-5 6-2. Aanvoerder Robert Hesen over het debuut van LTV Kessel in de topklasse: “De uitslag is niet best. Dat hadden we ons anders voorgesteld, zeker thuis op gravel. Aan de andere kant is dit een sterk team en was met ons niveau weinig mis. Dat biedt genoeg perspectief voor de rest van de competitie. Al moeten we wel gelijk in om degradatie te voorkomen.” 

LTV Kessel speelt zaterdag 15 april uit tegen Uden. 

Tekst: LTV Kessel