Derde nederlaag voor LTV Kessel in de topklasse

25 apr. 2023, 11:58 Tennis
Afbeelding

Dag drie levert opnieuw een 5-1 verlies op voor het eerste herenteam van LTV Kessel. Zaterdag 22 april was ELTV uit Eindhoven te sterk. 

Dat de heren van LTV Kessel alles uit de kast zouden moeten trekken voor een goed resultaat, stond vooraf als een paal boven water. Het bezoekende team van ELTV speelde vorig jaar nog om het landskampioenschap en had dit jaar zijn eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen, terwijl Kessel al twee nederlagen had moeten slikken.

Het was dan ook niet heel verrassend dat LTV Kessel al vroeg op de dag met 3-0 achterstond. Tim Cornelissen verloor met 1-6 3-6 van Pedro Mol. Jeroen Hermans was niet opgewassen tegen Benjamin Reek en verloor met 2-6 0-6. Robert Hesen kwam dichtbij, maar moest het ook afleggen tegen zijn Eindhovense tegenstander: 4-6 3-6 voor Jochem Mol.

Kopmannen Quin Verstegen en Bobbie de Goeijen trakteerden het publiek, dat toen nog van een zonnetje genoot, op een partij van ruim vier uur. Verstegen trok uiteindelijk met 6-3 6-7 en 6-4 aan het langste eind en haalde een punt voor Kessel binnen.

Verstegen was nog niet moe en speelde daarna samen met Hesen het eerste dubbelspel. Zij konden na een gewonnen eerste set niet doordrukken en verloren uiteindelijk met 7-5 2-6 5-10 van Jochem Mol en Reek. Kessel verloor ook het tweede dubbelspel in een supertiebreak. Tom Maassen en Bram Martijn legden een goede partij op de mat en werkten in de tweede set nog knap meerdere matchpoints weg, maar waren in de beslissende tiebreak een maatje te klein voor Pim van Deuveren en Tim Oosting. De eindstand kwam zo op 5-1 voor de Eindhovenaren.

Jeroen Hermans: “We lijden weer een forse nederlaag. Dat doet pijn. We zitten elke week bij een paar partijen dichtbij, maar pakken tot nu toe geen enkele van deze kansjes. Dat kunnen we ons op dit niveau niet veroorloven.”

LTV Kessel vervolgt de competitie op zaterdag 6 mei met een uitwedstrijd op kunstgras in Wijchen. Hermans: “We gaan met z’n allen de komende twee weken aan de slag om daar in onze beste vormer voor de dag te komen.”

Tekst: LTV Kessel