Daltonschool De Liaan in Helden organiseert sponsorloop

6 apr 2023, 14:17 Algemeen
Afbeelding

Daltonschool De Liaan in Helden heeft vrijdag 7 april een sponsorloop georganiseerd. De opbrengst daarvan gaat naar het groene schoolplein dat gerealiseerd gaat worden in de toekomst, maar ook naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De school streeft ernaar om 5.000 euro op te halen.

Omdat deze week in het teken staat van Pasen en de Goededoelenweek, besloot De Liaan zich ook in te zetten voor de medemens en een sponsorloop te organiseren. Een lijst met goede doelen werd opgesteld. Uiteindelijk was het aan de kinderraad om daar een keuze uit te maken. Zij koos voor de slachtoffers van de oorlog van Oekraïne en het eigen groenblauwe schoolplein. “Wij vinden het zielig dat mensen te maken hebben met oorlog en daarom willen wij wat voor anderen doen”, legt Jona van de kinderraad uit.

De plannen voor het toekomstige plein zijn in een vergevorderd stadium. Directeur Wouter Welbers geeft aan dat het ontwerp klaarligt, de aanbesteding loopt, maar dat 20 procent van het budget nog ingezameld moet worden. Voor de groep 8 leerlingen Jona en Verrin komt dat schoolplein te laat, maar toch vinden zij het mooi om wat te betekenen voor de jongere leerlingen van de school. “Jona en ik wonen dichtbij de school, en omdat het plein openbaar wordt, kunnen we na school langskomen”, vertelt Verrin.

Directeur Wouter geeft aan het belangrijk te vinden dat de kinderen weten dat zij stuk voor stuk een toevoegde waarde zijn aan het mooier maken van de wereld. “Door een sponsoractie te houden, willen we onze kinderen bewust maken van hun omgeving en leren we ze opkomen voor hen die het nodig hebben. Een belangrijk onderdeel van goed wereldburgerschap. Daarnaast leren ze om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor het nieuwe plein: punten die horen bij onze kernwaarde van de school”, aldus Welbers.

De kinderen hebben afgelopen week zelf de verantwoordelijkheid gekregen om sponsoren te zoeken in de familie en de buurt. Voor elk rondje haalt elke leerling geld op. De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 hebben een route in de wijk die zij mogen gaan rennen, waarbij leerkrachten, ouders en andere geïnteresseerden de kinderen aanmoedigen. De kinderen van de groepen 1-2 rennen rondjes op het schoolplein. Jona en Verrin streven er naar om zes tot tien rondjes te rennen. Ook hopen ze samen met de rest van de school - in totaal 270 leerlingen - een bedrag van 5.000 euro op te halen. Spanning hebben ze niet. “We gaan ervoor.”