VC Kessel dames maken het net niet af

28 mrt 2023, 19:56 Volleybal
Afbeelding

De volleybaldames van VC Kessel speelden zaterdag 25 maart de belangrijke wedstrijd tegen Velden. De nummers 10 (Kessel) en 11 (Velden) van de ranglijst strijden samen om een promotie/degradatie-plek. Kessel verloor nipt met 2-3 en heeft nu een achterstand van één punt op Velden.

VC Kessel ging de eerste set goed van start. Na een gelijk oplopende stand tot aan de helft van de set, trokken de Kesselse dames de set in de laatste fase naar zich toe: 25-16. De tweede set verliep juist andersom. Al snel keek VC Kessel tegen een achterstand aan. Door persoonlijke fouten wist het niet op voorsprong te komen. Velden won deze set dan ook met 22-25. In de derde set benutten de Kesselse dames vanaf het begin de kansen. Na een opnieuw gelijk opgaande strijd trok Kessel aan het langste eind door lef te tonen: 25-22. In de vierde set kwam VC Kessel na een achterstand een aantal keer terug tot een gelijke stand, waarna Velden vervolgens keer op keer weer een aantal punten uitliep. Bij een stand van 23-24 toonde Velden zich de sterkste ploeg: het won de set met 23-25. In de spannende vijfde en beslissende set wist Kessel na een achterstand terug te komen tot 15-15. Aan het einde van de set bleek Velden toch de sterkere ploeg. Het trok de winst met 15-17 naar zich toe.

Tekst: Anouk Peeters, VC Kessel