Verslagenheid in Peel en Maas door fataal ongeluk Pien

25 mei 2023, 12:17 Algemeen
Afbeelding

Peel en Maas is in diepe rouw door de dood van de 21-jarige Pien Verheijen uit Egchel. Bij een ongeluk op de Provincialeweg in Maasbree kwam zij met haar personenauto in botsing met een vrachtauto en liet daarbij het leven. Niet alleen haar familie en vrienden zijn verslagen vanwege het fatale ongeluk, maar ook de verenigingen in de dorpen en haar werkgever, de politie, rouwen.

Pien was lid van het damesteam van VV Helden en daarom zal het eerste elftal van de club een minuut stilte houden en rouwbanden dragen tijdens de wedstrijd tegen Baarlo. Volgens de vereniging was Pien een zeer waardevolle aanvulling voor het team. “Na één jaar volle bak mee te hebben gevoetbald, moest ze als gevolg van haar drukke studie een stapje terug doen en werd ze steunend lid. Het afgelopen seizoen, het kampioensseizoen voor onze Dames 1, heeft ze toch nog een aantal wedstrijden laten zien hoe belangrijk ze kon zijn voor het team en daarmee heeft Pien mede een bijdrage geleverd aan dit kampioenschap dat afgelopen zondag zo uitbundig is gevierd. Hoe groot is het contrast dan nu na dit verschrikkelijke bericht. Er zijn geen woorden voor”, schrijft de club op haar website.

SV Egchel laat weten het minivoetbaltoernooi, dat dit weekend gepland stond, te annuleren. Volgens de vereniging raakt het verlies van Pien de hele gemeenschap van Egchel. “Zij en haar familie waren nauw betrokken bij onze club en andere verenigingen in Egchel. Voor ons als organisatie was het meteen duidelijk dat wij geen toernooi willen houden op een moment dat Egchel zo in het hart is geraakt. Het toernooi afgelasten is daarom volgens ons de enige juiste optie. We willen de nabestaanden heel veel sterkte wensen met dit enorme verlies. Ze zal voor altijd in ons hart en het hart van de Egchelse samenleving blijven.”

Ook bij haar werkgever, basiseenheid Horst-Peel en Maas van de politie, slaat het verlies van Pien in als een bom. “Dinsdag werd een nachtmerrie voor collega’s werkelijkheid toen men ter plaatse kwam bij een zeer ernstig verkeersongeval in Maasbree. Eén van de slachtoffers bleek onze geliefde collega. We verliezen met Pien een getalenteerde jonge politievrouw maar vooral een hele fijne collega”, schrijft het team op social media.