Hallo Peel en Maas en Hallo Horst aan de Maas bundelen krachten in gezamenlijke uitgave

do 25 apr, 08:00 Algemeen
Afbeelding

Per ingang van donderdag 2 mei gaan Hallo Peel en Maas en Hallo Horst aan de Maas samen verder onder één naam: de Hallo. De samenvoeging is een reactie op de groeiende vraag van lezers naar een breder nieuwsaanbod. Dit belooft een rijkere en meer omvattende leeservaring, doordat lezers voortaan zowel het nieuws uit Peel en Maas als Horst aan de Maas in één editie kunnen lezen. Daarnaast wordt niet alleen gefocust op het lokale nieuws van beide gemeentes, maar wordt ook een blik geworpen op belangrijke ontwikkelingen in de nabije regio.

“Veel lezers vertellen ons dat ze ook graag van nieuws van buiten hun eigen gemeente op de hoogte willen zijn”, legt directeur Eric van Kempen uit. “Door de krachten van onze weekbladen te bundelen, kunnen we een meer compleet nieuwsbeeld bieden, terwijl we de diepgaande lokale verslaggeving behouden die onze lezers zo waarderen.”

Het samenvoegen van de twee weekbladen tot één levert volgens Van Kempen alleen maar voordelen op voor de lezers. Zo neemt, door de samenvoeging, het aantal pagina’s van het weekblad toe. “Het blad blijft in dezelfde vorm het nieuws van de eigen gemeente brengen, maar daarnaast wordt het nieuws uit de naastgelegen gemeente toegevoegd. Lezers die enkel geïnteresseerd zijn in nieuws uit eigen gemeente, worden hier dus nog steeds volledig in voorzien.”

De nieuwe, geïntegreerde versie van de Hallo zal vanaf 2 mei elke donderdag verschijnen en biedt meer pagina’s, uitgebreide verslaggeving en een grotere verscheidenheid aan onderwerpen. Van gemeentelijk nieuws en lokale gebeurtenissen tot updates uit de wijdere omgeving, alles vindt zijn plek in het nieuwe blad. Van Kempen benadrukt verder dat de lezers centraal staan in deze verandering: “De uitbreiding betekent een dikkere Hallo, met behoud van de kwaliteit en de lokale verbondenheid die ons weekblad kenmerkt. Abonnees van beide weekbladen kunnen een naadloze overgang verwachten. We zijn enthousiast over deze nieuwe fase en geloven dat onze lezers er veel profijt van zullen hebben.”