Start E-waste Race in Peel en Maas

25 mei 2023, 10:31 Algemeen
Afbeelding

Wethouder Erik Nijssen trapte woensdag 24 mei bij basisschool De Groenling in Panningen de start van de E-waste Race in Peel en Maas af. Van 29 mei tot en met 22 juni strijden vier basisscholen uit gemeente Peel en Maas mee in de E-waste Race. 

De Groenling uit Panningen, De Kemp uit Egchel, De Diamant uit Baarlo en De School uit Maasbree strijden tegen elektronisch afval (e-waste), tegen elkaar en tegen tien basisscholen uit Horst aan de Maas en Venray. De kinderen zamelen zo veel mogelijk klein elektronisch afval in, voor hergebruik en recycling. Voor het ingezamelde e-waste ontvangen de scholen punten. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Helpt u de kinderen door uw elektronisch afval voor de E-waste Race beschikbaar te stellen? Dan ontvangt u als dank een kortingscode voor duurzame producten.

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers en dvd-spelers, aanmelden op www.ewasterace.nl Op een afgesproken tijd halen scholieren het gratis bij u thuis op. Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met de deelnemende gemeenten. Op een speelse manier wordt het nut van hergebruik onder de aandacht van scholieren gebracht. “Daarmee willen we verminderen dat elektronisch afval bij het restafval komt, maar gerecycled wordt. Waardevolle materialen behouden we dan voor hergebruik, waardoor we toewerken naar een circulaire economie”, aldus de gemeente Peel en Maas.