Nieuwe Panningse revue volgend jaar oktober in première

vr 12 apr, 08:05 Cultuur
Afbeelding

Cabaretgroep Vlugzout heeft het initiatief genomen om in Panningen een revue op te zetten. De titel van de revue is Kepèl Centraal. Volgend jaar oktober wordt de revue opgevoerd.

"We speelden met Vlugzout onze laatste voorstelling", vertelt Robert Janssen. "Toen dachten we dat het wel leuk zou zijn om met een grote groep op de bühne te staan en kwamen we op het idee een revue te maken in Panningen. Dat hebben we hier niet namelijk. Misschien is het er ooit wel geweest, maar niet in de laatste dertig jaar. Bij een revue komt veel kijken, je moet het met veel man oppakken." Inmiddels zijn er vrijwilligers gevonden die willen helpen met onder meer decorbouw en fondsenverwerving.

Ook zijn een stichting en een bestuur opgericht. "We hebben ook een regisseur gevonden, Trudy Maessen, en ik ben zelf het script gaan schrijven. Afgelopen maandag hebben we een officiële presentatie gehad van de stichting en de titel van de revue vastgesteld: Kepèl Centraal. Het script is ook af, het moet alleen nog wat verfijnd en aangescherpt worden.

De band is daarnaast gevormd, we willen begeleid worden door een liveband van vijf man. We zijn echter nog op zoek naar mensen die mee willen spelen. Hiervoor houden we geen audities, maar kijken we gewoon naar welke mensen dit zouden kunnen en wie het leuk lijkt om mee te doen. We hebben een advertentie op Facebook gezet, daar kregen we veel reacties op. Sowieso krijgen we veel positieve reacties op het idee."

Het verhaal van de revue gaat over Panningen. "Dit dorp heeft winkels, horeca, scholen, industrie, eigenlijk alles behalve goed openbaar vervoer. In de voorstelling is er een inwoner die een trein in Panningen wil. Om mee te kunnen tellen en stads te worden, moeten we een station krijgen: Kepèl Centraal. Dan zijn er mensen die voor of tegen dit idee zijn. De uiteindelijke vraag is of dit station gaat lukken of niet. Het is een verhaal over vriendschappen van vroeger en over liefde. We proberen jong en oud erbij te betrekken en er veel Panningse, herkenbare zaken in te stoppen."

De voorstelling wordt gehouden in het DOK6 theater in Panningen. "Dit theater is heel goed uitgerust, er zijn veel technische mogelijkheden om het verhaal goed neer te zetten. We kunnen de voorstelling ook combineren met filmbeelden."

De revue wordt in oktober 2025 opgevoerd, in totaal zijn er vijf voorstellingen. "In de zaal kunnen 320 man, we hopen deze vijf keer goed te kunnen vullen."

Tekst: Joëlle van Wissen