Eikpunten in Peel en Maas

za 6 apr, 16:08 Cultuur
Suzie Geenen
Afbeelding

De provincie en Noord-Limburgse gemeenten steken de eikpunten, voorheen bekend als TOP (toeristische oversstapplaatsen), in een nieuw jasje. Volledig voorzien van een kunstwerk, een samenwerking met nabij liggende horecaondernemers en een uniek verhaal per eikpunt. In Peel en Maas liggen de eikpunten bij BreeBronne in Maasbree en Heldense Bossen in Helden.

De eikpunten dienen als startlocaties voor wandel-, fiets- en ruiterroutes door de Noord-Limburgse natuur. Naast de onthulling van het eikpunt en bijbehorende landmark was er aandacht voor de waarde en impact van het project rondom het routenetwerk in Limburg.

“De eikpunten bieden ons een manier waarop we ons Limburgs erfgoed nog meer kunnen waarderen en beleven. Een manier om de recreatiedruk evenredig over de gebieden te verdelen, bezoekers te verleiden nieuwe en andere locaties te verkennen en recreatie in de provincie te stimuleren.” De lancering van de eikpunten start in Noord-Limburg met het oog op een verdere uitrol binnen Limburg.