Gemeente Peel en Maas moet zich verzetten tegen de spreidingswet

do 1 feb, 15:10 Poll
Afbeelding

De veelbesproken spreidingswet is afgelopen week door de eerste kamer aangenomen. Deze wet moet ervoor gaan zorgen dat asielzoekers beter en vooral eerlijker over ons land verdeeld gaan worden. De overheid zal binnenkort in kaart brengen hoeveel asielzoekers Limburg zal moeten opnemen. In overleg met alle gemeentes uit Limburg zal ook Peel en Maas haar steentje bij moeten dragen.

Wanneer het de gemeentes onderling niet lukt om tot een verdeling te komen, kan de overheid gemeentes gaan dwingen om asielzoekers op te nemen. De vraag in deze is dan ook hoe gemeente Peel en Maas zich zal moeten opstellen aan de onderhandelingstafel. Wanneer men naar het grotere plaatje kijkt, lijkt het niet meer dan logisch en eerlijk om asielzoekers eerlijk over het land te verdelen en dus zal ook Peel en Maas haar verantwoordelijkheid moeten pakken.

Aan de andere kant zijn er gemeentes in Nederland die al hebben aangegeven geen asielzoekers te zullen opvangen. Als Peel en Maas zich wel beschikbaar stelt, bestaat de kans dat er nog extra asielzoekers deze kant opkomen. Daarnaast zal er ook draagvlak onder de bevolking moeten zijn, wil dit plan kans van slagen hebben.

Gemeente Peel en Maas moet zich verzetten tegen de spreidingswet. Wat vindt u?