Gemeenteraad gaat akkoord met woningbouwplannen in Koningslust, Kessel en Maasbree

wo 24 apr, 13:33 Algemeen
Afbeelding

De gemeenteraad van Peel en Maas gaf tijdens de raadsvergadering op dinsdag 23 april groen licht voor nieuwe woningbouw in Koningslust, Kessel en Maasbree. De voorstellen werden unaniem aangenomen.

Volgens wethouder Rob Wanten was er in de commissievergadering verwarring ontstaan over de wijze waarop de nieuwe woningen in Koningslust toegewezen zouden worden aan toekomstige bewoners. Hierbij leek het erop alsof bepaalde geïnteresseerden zouden worden uitgesloten. Dit is echter niet het geval. De oppositie liet weten dat voor hen hiermee de angel eruit was en de partijen namen het voorstel unaniem aan. “Dit is een mooi voorbeeld van ‘een straatje erbij’”, zei wethouder Wanten.

Ook de voorstellen voor nieuwe woningen in Kessel en Maasbree zijn aangenomen. In Kessel gaat het om woningbouw bij een vrachtwagenparkeerplaats aan de achterkant van de brandweerkazerne. In Maasbree wordt een ‘Laefplein’ gerealiseerd aan de Baarlosestraat en Dorpstraat. De autogarage en bakkerij worden daar gesloopt en er komen commerciële ruimten en appartementen voor in de plaats.