Verbinding tussen Meijel en Beringe weer hersteld

do 11 apr, 15:48 Algemeen
Afbeelding

De afgelopen tien maanden is er hard gewerkt om de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat opnieuw in te richten en een nieuwe brug te bouwen. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, is het tijd om de verbinding tussen Meijel en Beringe weer open te stellen. Op vrijdag 12 april om 13.30 uur opent wethouder Tijs van Lierop, samen met enkele genodigden, de brug op ludieke wijze. Rond 15.00 uur wordt het gehele traject weer opengesteld voor alle verkeer.

In totaal was het doorgaand verkeer tussen de Kerkstraat in Meijel en de rotonde Bonaparte in Beringe bijna tien maanden geheel of gedeeltelijk afgesloten. De gemeente besloot om binnen het bouwteam (bestaande uit aannemer Ploegam BV, Den Ouden BV, Cleverland en Gemeente Peel en Maas) uiteindelijk drie projecten gecombineerd uit te voeren. Daarmee is de overlast voor aanwonenden en doorgaand verkeer zoveel mogelijk beperkt.

Ook was de weg korter dicht dan wanneer de projecten afzonderlijk zouden zijn aangepakt. De volgende projecten zijn nu klaar: herinrichting Kerkstraat Meijel, onderhoudswerkzaamheden Heldensedijk, Meijelseweg en vervangen brug (van bebouwde komgrens Beringe tot bebouwde komgrens Meijel), reconstructie Meijelseweg binnen de kom Beringe van 80 naar 60 Nieuw op het traject Meijel, en in Beringe is de verlaging van de maximum snelheid van 80 naar 60 kilometer per uur doorgevoerd. De weginrichting is hierop aangepast.

Eindresultaat van het werk is onder meer ruim 4 kilometer aan nieuwe, veiligere weginrichting, een brug die weer 100 jaar mee kan en een veiligere fietsoversteek in de bebouwde kom in Beringe. In het najaar wordt de Kerkstraat in Meijel nog met meer groen verfraaid.