Komgrens Beringe en Meijel aangepast en snelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur

19 okt 2023, 09:15 Algemeen
Afbeelding

Eind 2023 worden er op de Meijelseweg in Beringe werkzaamheden verricht. Gelijktijdig hiermee worden enkele maatregelen genomen om de verkeersveiligheid op deze weg te verbeteren. De fietsoversteek ter hoogte van de huidige komgrens wordt veiliger ingericht en 60 meter in westelijke richting verplaatst. Ook wordt de snelheid bij de komgrens aangepast naar 50 kilometer per uur in plaats van 60.

Eén van de belangrijkste verbeteringen betreft de herinrichting en verplaatsing van de fietsoversteek ter hoogte van de huidige komgrens. Deze aanpassing is bedoeld om de oversteek veiliger te maken en beter te laten aansluiten op de nieuwe wegstructuur. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid is het van groot belang dat het verkeer de fietsoversteek niet nadert met een snelheid van meer dan 50 kilometer per uur. Om deze snelheidsbeperking te bewerkstelligen, zal de huidige komgrens 60 meter in westelijke richting worden verplaatst. Ter hoogte van deze nieuwe komgrens zal een verkeersdrempel worden aangelegd die in lijn is met de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Bovendien zal er ter hoogte van de komgrens inleidende markering worden aangebracht om de aandacht van weggebruikers te trekken.

De verplaatsing van de verkeerskundige bebouwde komgrens, die gelijktijdig met de werkzaamheden plaatsvindt, is afgestemd met de buurt. Doordat door het uitvoeren van het besluit de verkeersveiligheid juist zal toenemen, wordt geen weerstand tegen het besluit verwacht.

Er zijn voor de gemeente geen extra kosten verbonden aan de wijziging. De kosten voor het verplaatsen van de komborden, het aanbrengen van een plateau en de inleidende markering ter hoogte van de nieuwe bebouwde kom worden opgevangen binnen het projectbudget Project reconstructie Meijelseweg Beringe-Meijel.