HAL9 nieuwe naam Experience Centre Panningen

di 5 mrt, 15:47 Algemeen
Afbeelding

Iedere inwoner van de gemeente Peel en Maas moet naar vermogen mee kunnen doen: met die gedachte is een jaar lang gewerkt aan een fysieke locatie voor de inwoners, waarvoor niet zomaar een passende plek te vinden is. Deze locatie was tot nu toe bekend onder de werknaam Experience Centre. Vanaf nu gaat de locatie HAL9 heten.

Na één jaar verbouwen en inrichten van het pand in Panningen starten nu de eerste activiteiten. Aanleiding om de werknaam van het Experience Centre om te dopen tot de definitieve naam: HAL9. Deze naam is met de betrokken ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente gekozen. Mét een nieuw logo dat de vier pijlers van HAL9 illustreert: ontmoeten, oriënteren, ontwikkelen en ondernemen. 

Eerste activiteiten gestart 

Vanaf 4 maart zijn de inburgeringslessen in HAL9 gestart. Hierna ligt de focus op het toevoegen van werkactiviteiten voor de doelgroep, die onder meer uit kwetsbare jongeren en nieuwkomers bestaat. Een aantal werkgevers uit Peel en Maas zijn al aangehaakt, waaronder partijen die zijn aangesloten bij het “Wij Maken Werk van Werk”-netwerk. Doel is om de stap naar een opleiding, stage of (vrijwilligers)werk kleiner te maken. 

Ruilwinkel open 

“In HAL9 willen we een laagdrempelige vorm van ontmoeten stimuleren. De ruilwinkel, die draait op vrijwilligers en mede ondersteund wordt door Wonen Limburg, draagt hier ook aan bij. Inwoners kunnen hier terecht voor tweedehands spullen”, aldus de gemeente. Later dit jaar trapt de gemeente officieel af met een grote opening. Tegen die tijd is HAL9 volop in bedrijf en kan de gemeente Peel en Maas, als aanjager en facilitator, toewerken naar een collectief waarin de regierol vooral bij de partners komt te liggen.