Pieter Kuijpers prins in Beringe

3 dec 2023, 12:00 Algemeen
Afbeelding

De 38-jarige Pieter Kuijpers is onlangs uitgeroepen tot prins in Beringe. Hij gaat dit jaar met adjudant Wouter Willems voorop met de spreuk: ‘Vastelaovend daor zit gèt in veur jonk en aod, ouk al gaon wea oeth de maot.’

Pieter, woonachtig aan de Groeze 12, zag het levenslicht op 6 maart 1985. Op 38-jarige leeftijd heeft deze varkenshouder en voetballer zijn sporen verdiend in Beringe en omgeving. Met zijn jeugdliefde heeft Pieter een gezin met drie kinderen: Mees (10), Bente (8) en Febe (6). 

De slogan die Pieter tijdens dit carnavalsseizoen zal aanvoeren, is doordrenkt van ritmegevoel en een vleugje magie dat hij deelt met zijn goede vriend Wouter: “Met het ritme van ons hart en de cadans van Wouter, vieren we carnaval met liefde en humor, altijd en overal.”

Als voetballer bij de veteranen van Beringe is hij niet alleen een drijvende kracht op het veld, maar ook de onmisbare frikadellenbakker van het team. Als trainer van het JO-11 team, waar zijn zoon Mees in speelt, draagt hij zijn liefde voor het spel over op de jongere generatie. Naast het voetbalveld deelt Pieter zijn passie voor vissen met zijn zoon en diens vriendjes, al blijken de vangstresultaten soms wat teleurstellend. Ook zijn liefde voor campers heeft geleid tot een samenwerking met een vriend, resulterend in een verhuurbedrijf met maar liefst zes campers.

Met een knipoog naar zijn minder handige kanten, zoals het slipincident in de sneeuw of het vergeten van de tankdop op zijn brommer, toont Pieter een zelfrelativerend gevoel voor humor. Maar als het op carnaval aankomt, is Pieter een ware pro. Samen met zijn vriendengroep ‘kiët ‘t kretje’ schitterde hij tijdens de carnavalsoptocht.