Vier dagen fietsen

21 jul 2023, 15:07 Algemeen
Afbeelding

Meijel is dit jaar voor de dertigste keer de startlocatie van de jaarlijkse Fiets4Daagse De Peel. Fietsliefhebbers kunnen van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli deelnemen aan dit evenement, waarbij ze kunnen kiezen uit diverse routes en afstanden. De Fiets4Daagse wordt georganiseerd door Fiets4Daagse De Peel en naast het dorp Meijel, is het ook mogelijk om in Deurne en Stiphout te starten.

Café D’n Binger in Meijel fungeert als start- en finishlocatie voor de Fiets4Daagse. Vanaf 09.00 uur ‘s ochtends konden de fietsers zich inschrijven voor dezelfde afstanden als voorgaande jaren: 30 kilometer, 45 kilometer en 60 kilometer. Het evenement trekt fietsliefhebbers uit de hele regio, waaronder een groep van vier fietsers uit Venlo, bestaande uit Fred en zijn vriend Jos. Beide heren zijn al meer dan vijftig jaar lid van een wielrenclub. “We kijken uit naar de prachtige omgeving en het Meijels dialect dat we onderweg kunnen horen”, zegt Fred. De Fiets4Daagse Meijel trekt niet alleen deelnemers uit de directe omgeving, maar ook veel campinggasten. “Bepaalde groepen plannen hun campingbezoek specifiek rondom de fietsvierdaagse, zodat ze kunnen deelnemen”, benadrukt Giel Janssen, voorzitter van de organiserende werkgroep.

Bijzonder Mobiel 4Daagse

Dit jaar is het de vierde keer dat Bijzonder Mobiel 4Daagse (BM4D) betrokken is bij de Fiets4Daagse. Het is een onderdeel dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die gebruikmaken van aangepaste vervoermiddelen. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 15, 30 en 45 kilometer. Een enthousiaste deelnemer aan BM4D is handbiker Jan-Willem van Gog uit Nederweert. Hij doet dit jaar voor de tweede keer mee en waardeert het dat onder andere handbikers betrokken worden bij het evenement. “De opkomst wordt steeds groter”, merkt hij op.

Zijn fietsgezelschap is blij dat het evenement bestaat. “BM4D vormt een geweldige gelegenheid om de gezondheid op peil te houden en tegelijkertijd te genieten van de gezelligheid”, aldus Jan Gordijn, een handbiker uit het fietsgezelschap van Jan-Willem.

Animatie

Tijdens de Fiets4Daagse zorgen twee animatiedames voor vermaak bij de start en finish. Op de slotdag van het evenement vindt de prijsuitreiking plaats voor de fotowedstrijd en de routequiz. Deelnemers konden gedurende de vier dagen deelnemen aan de fotoquiz en onderweg prijzen winnen. Daarnaast kunnen kinderen tijdens de fietstochten meedoen aan kinderspelen om ook kans te maken op een prijs. Er vindt verder een gratis loterij plaats op vrijdag 21 juli en de deelnemers die alle vier de dagen hebben gefietst, ontvangen een medaille. Het succes van de Fiets4Daagse Meijel is te danken aan de inzet van maar liefst negentig vrijwilligers, geeft de voorzitter aan. “Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat alles soepel verloopt”, zegt Giel trots.

Tekst: Milou Peelen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding