Meer dan 230 leerlingen maken audiowandelingen in hun buurt

6 jul. 2023, 10:40 Algemeen
Afbeelding

In Peel en Maas zijn er vanaf woensdag 5 juli tien audiowandelingen te doen waarin je via de ogen van kinderen naar de wijk kijkt. Wat vinden kinderen interessant, grappig of vreemd om te zien in hun eigen buurt? Het project is een initiatief van kunstenaar Pavèl van Houten in samenwerking met meer dan 230 leerlingen van de basisscholen KC Leef, Eikerwijs, De Groenling, De Horizon, KC Natuurtalent, De School en De Avonturier.

Van Houten gaf op de verschillende scholen workshops waarin de kinderen hun eigen buurt gingen ontdekken. Tijdens wandelingen in de buurten kozen de leerlingen meer dan honderd locaties die volgens hen de moeite waard zijn om naar te kijken. Daarna schreven ze over deze locaties verhalen en spraken de leerlingen hun eigen teksten in. Tijdens de wandelingen loop je langs weelderige voortuinen, zie je bijzondere straatstenen, of vertelt een leerling over de beste verstopplekken van de buurt.

In de VVV Panningen, VVV Kessel en in Hotel Nieuw Antiek in Helden kan je gratis een boekje ophalen met de tien audiowandelingen. In dit boekje staat bij iedere wandeling een plattegrond en een QR-code. Als je deze QR-code scant, dan kan je meteen luisteren naar al de verhalen van de leerlingen. De audiowandelingen hebben als doel om bewoners en bezoekers van Peel en Maas te laten ervaren wat kinderen zien en beleven, maar ook wat ze belangrijk vinden in deze gemeente. Zo krijgt de luisteraar een frisse, nieuwe blik op deze veelzijdige gemeente.