Aldi wil in Panningen supermarkt ontwikkelen met dertien appartementen en ondergrondse parkeergarage

14 jun 2023, 12:58 Algemeen
Afbeelding

Aldi is voornemens een supermarkt aan de Raadhuisstraat/Patersstraat in Panningen te realiseren met daarbij dertien appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Omdat snelheid is gewenst, vraagt de supermarkt keten een coördinatieregeling aan, wat betekent dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning bouwen gelijktijdig in procedure gebracht worden.

Op 2 juli 2021 heeft Aldi een principeverzoek ingediend voor de realisering van een supermarkt met bijbehorende voorzieningen en woningen aan de Raadhuisstraat/Patersstraat in Panningen. Daarbij wil Aldi de voormalige Gediam locatie, in combinatie met een aantal woningen, slopen en voorzien van een nieuwe invulling. Naar aanleiding van dit principestandpunt is Aldi aan de slag gegaan met de uitwerking van de plannen. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van een aantal woningen ter plaatse. Tevens heeft Aldi de omgevingsdialoog opgestart. Verder is Aldi bezig met het uitwerken van het bouwplan waarbij het plan op dit moment ziet op de realisering van een Aldi met (ondergrondse) parkeervoorzieningen, een laad- en losruimte en dertien woningen in de vorm van appartementen en maisonnettes.

De gemeenteraad bepaalt dinsdag 4 juli of Aldi het proces kan voortzetten. De planning daarna is om voor 1 januari 2024 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen waarna de raad een besluit kan nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan in het eerste of tweede kwartaal van 2024.