Zwaarbevochten zege MVC’19 tegen Panningen

ma 18 mrt, 11:18 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 won zondag 17 maart in de slotseconde en na een 2-0 achterstand met 3-4 van Panningen. Door deze overwinning maakt MVC’19 nog steeds kans op lijfsbehoud.

MVC’19 was het eerste kwartier heer en meester. Het creëerde via Mike Peeters en Joris Timmermans twee grote kansen maar wist het net niet te vinden. Daarna kreeg Panningen meer grip op de wedstrijd. De eerste kans was meteen raak: Nick Wilmer tekende de 1-0 aan. Na een klein half kwam Panningen via een kopbal van Dion Cuijpers op 2-0. Tien minuten voor rust deed de Panningse keeper Jordy Nelissen een grote kans voor Joris Timmermans teniet.

Na amper een minuut in de tweede helft bracht Daan Peters MVC’19 terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Meteen hierna kreeg Panningen twee grote kansen maar de ene ging net voorlangs en de andere belandde op de paal. Twintig minuten voor tijd kwam een terugspeelbal van Auke Houben in de voeten van Joris Timmermans. Hij wist in tweede instantie het net te vinden: 2-2. Met nog een kwartier te spelen kwam Panningen weer op voorspring door een penalty die werd benut door de even eerder ingevallen Jordi Kirkels. Dezelfde Kirkels kreeg in de 83e minuut een grote kans om voor open doel de wedstrijd te beslissen. Hij schoot echter hoog over. MVC’19 probeerde met man en macht nog een punt uit het vuur te slepen. Via een van dichtbij ingeschoten bal van Timo van Horck kwam de 3-3 op het scorebord. In de laatste minuut werd een scoringskans van Panningen van de lijn gehaald.

In de 92e minuut kreeg MVC’19 een penalty na hands van een verdediger van Panningen. Aanvoerder Yannick Muijsenberg schoot binnen, hoewel keeper Jordy Nelissen er nog dichtbij zat: 3-4. De opluchting aan Maasbreese kant was groot.

Tekst: Peter van Diepe