Jumping Peel & Maas in Olympische sferen

zo 28 apr, 13:00 Paardensport
Eva van den Adel
Afbeelding

De terreinen van Stal Hendrix in Kessel zijn van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni wederom het toneel van springsport op topniveau tijdens Jumping Peel & Maas. Nieuw is dat de CSI3* Grote Prijs op zondagmiddag is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen van Parijs.

De eerste editie van JPM International was vorig jaar een groot succes. Het publiek vond zijn weg naar de nieuwe locatie. Hier is ook dit jaar spannende springsport te zien en minstens zoveel gezelligheid te beleven.

De CSI3* Grote Prijs op zondagmiddag is een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. Combinaties die kans willen maken op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs moeten zich bij minimaal drie concoursen kwalificeren om mee te mogen rijden in een Grote Prijs op 1.55m- of 1.60m-niveau. En op die hoogte moeten de combinaties minstens drie keer een bepaald resultaat behalen. Op 1.55 m-niveau – de hoogte van de hindernissen in Kessel – mogen maximaal vier strafpunten worden behaald.

Het programma bevat naast de CSI3* Grote Prijs nog meer hoogtepunten. Zo wordt op vrijdagavond gesprongen om Longines ranking punten, waarmee ruiters kunnen stijgen op de wereldranglijst. Op zaterdagavond wordt eerst de kleine GP verreden waarna er traditiegetrouw flink gestreden zal worden om de titel van Master van JPM in het Masterspringen.

Naast topspringsport is er ook voor mensen die een dagje uit willen of even met de kinderen op pad gaan genoeg te beleven. Voor de kleinsten is er een apart kinderdorp met een springkussen en een mini-hindernisbaan. Op gezette tijden kunnen kids zich laten schminken.

De toegang tot Jumping Peel & Maas is dit jaar gratis.