C.O.M. Meijel van de partij op festival levende standbeelden Thorn

zo 28 apr, 11:02 Cultuur
Afbeelding


Traditiegetrouw vult het historisch centrum van Thorn zich op Eerste Pinksterdag met levende standbeelden. Twee leden van toneelvereniging C.O.M. Meijel strijden tijdens de veertiende editie mee om het Open Limburgs Kampioenschap Living Statues.

Het evenement ToonBeeld Thorn trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het Witte Stadje. C.O.M. is een van de verenigingen die is geselecteerd om aan deze kampioenschappen mee te doen. Annemie Louman en Erwin van den Beuken presenteren allebei hun act als levend standbeeld. Bertine van Heugten verzorgt de grime. Erwin van den Beuken: “Ik heb wel vaker meegedaan als levend standbeeld tijdens evenementen of in een toneelstuk en elk jaar gaan we naar Thorn om de Living Statues te bewonderen. Ik heb altijd gedacht ‘Daar zou ik ook wel eens willen staan’. Niet om iets te winnen maar het is gewoon zo mooi om te zien hoe het publiek verrast wordt door alles dat Thorn op die dag te bieden heeft.”

Behalve de levende standbeelden, geopende winkels en terrassen is er dit jaar ook straattheater. Dat betekent niet alleen dat het publiek meer nog dan voorheen wordt verrast, maar ook dat er nog meer te lachen valt in Thorn.

Het evenement op 19 mei in de historische kern van Thorn duurt van 12.30 tot 16.30 uur.