Dertien woningen in de middenhuur op vmbo-locatie Panningen

wo 17 apr, 15:25 Algemeen
Afbeelding

Het college van de gemeente Peel en Maas heeft besloten de voormalige praktijklokalen op de vmbo-locatie in Panningen te verkopen aan Ambacht Peel en Maas BV. Die ontwikkelaar is van plan dertien woningen op die locatie te bouwen voor de middenhuur.

Een studie wees in 2020 uit dat de voormalige praktijklokalen op de vmbo-locatie omgebouwd kunnen worden naar woningen. De gemeente besloot het pand daarom niet te slopen, maar in de markt te zetten.

Hebru Beheer BV was de partij met de beste offerte en daarmee kandidaat om het pand van de gemeente te kopen. Vorige zomer bleek dat plan voor loftwoningen, die deels verhuurd zouden worden onder de sociale huurtoeslaggrens en deels in de middenhuur, niet haalbaar door veranderende marktomstandigheden. Dit leidde tot het ontbinden van de koopovereenkomst. Nu wordt het plan gegund aan Ambacht Peel en Maas, de tweede keuze van de uitvraag van 2021.

SBI-subsidie aangevraagd

Om het project een impuls te geven, heeft gemeente Peel en Maas bij het Rijk een SBI-subsidie aangevraagd. Projecten die door veranderende economische omstandigheden dreigen stil te vallen, omdat hun businesscase niet meer sluitend is, kunnen onder specifieke voorwaarden in aanmerking komen voor deze subsidie van de Rijksoverheid.

Gemeente Peel en Maas heeft samen met de beoogde koper en ontwikkelaar de aanvraag voor de praktijklokalen ingediend en een bedrag van 130.000 euro toegekend gekregen. Daarom is het plan van Ambacht haalbaar geworden.

In de voormalige praktijklokalen zullen dertien woningen voor middelhoge huur worden gerealiseerd, waarbij de voor- en zijgevels van het bestaande gebouw behouden blijven. De achterzijde, die deels is gesloopt in de huidige staat, zal worden herbouwd.

De bouwplannen zijn al besproken in het ARK, waarbij de wens is geuit om een van de zijgevels anders te bekleden. De initiatiefnemers hebben echter aangegeven dat dit financieel niet haalbaar is.