Wilma Delissen stopt als burgemeester van Peel en Maas

26 sep 2023, 20:22 Algemeen
Stefan Koopmans
Afbeelding

Wilma Delissen-van Tongerlo gaat in 2024 stoppen als burgemeester van Peel en Maas. Zij verzoekt Zijne Majesteit de Koning om haar ontslag te verlenen per 1 oktober 2024. Delissen maakte dit besluit bekend tijdens de commissievergadering op dinsdagavond 26 september. 

Sinds 1 maart 2006 is Wilma Delissen-van Tongerlo burgemeester, toen zij werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Grave (Noord-Brabant). Ze is burgemeester van Peel en Maas sinds 1 oktober 2010 en inmiddels voor een derde ambtstermijn herbenoemd per oktober 2022. Sinds deze zomer is ze de langstzittende burgemeester van Limburg. Tijdens de commissievergadering van dinsdagavond gaf ze aan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Met de aankondiging van haar vertrek wil de burgemeester de gouverneur en gemeenteraad voldoende tijd geven de gangbare procedure te starten en op zoek te gaan naar een opvolg(st)er. “Het is bijzonder en uitdagend om burgemeester te mogen zijn”, aldus Delissen. “Het is een prachtig ambt dat ik nog elke dag als eervol ervaar. Een ambt waarin ik het geweldig naar mijn zin heb en mij altijd op mijn plek heb gevoeld. Zeker ook in Peel en Maas. En met veel plezier, elan en inzet wil ik dat graag nog een jaar voortzetten. Maar vanaf oktober 2024 is het mooi geweest en ga ik nieuwe uitdagingen aan. Tot 1 oktober 2024 zullen zich nog vele momenten van ontmoeting voordoen. Daar kijk ik naar uit.”