Vijf drugspanden gesloten in twee weken tijd

27 jun 2023, 09:37 Algemeen
Afbeelding

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft in de laatste twee weken vijf panden moeten sluiten, omdat er drugs werd aangetroffen door de politie. Het gaat hierbij om een woning aan de Bongardweide in Baarlo, aan de Venakker in Meijel en twee loodsen en een bijbehorend erf op een adres aan de Vliegertsdijk in Grashoek. De woning in Baarlo wordt gesloten voor drie maanden, de overige panden zes maanden.

In de woning in Baarlo trof de politie een hennepkwekerij aan. De elektriciteit en het water werden illegaal afgenomen. In de woning in Meijel trof de politie een handelshoeveelheid harddrugs aan. Deze woning wordt voor zes maanden gesloten, omdat het hier om harddrugs gaat. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft besloten om twee loodsen en een bijbehorend erf op een adres aan de Vliegertsdijk in Grashoek te sluiten voor een periode van zes maanden. De burgemeester sluit deze gebouwen, omdat er door de politie drugs zijn aangetroffen.

In de ene loods trof de politie een hennepkwekerij aan, in de andere loods werden materialen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van hennep. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Inwoners van Peel en Maas moeten zich volgens de gemeente veilig voelen in hun straten, wijken, dorpen en het buitengebied. De productie en handel in drugs vindt zij een onwenselijke situatie, die ernstige gevolgen kan hebben voor de openbare orde en veiligheid. Daarom sluit de burgemeester woningen of (bedrijfs)panden waar sprake is van verkoop, aflevering, verstrekking of het daartoe aanwezig hebben van verdovende middelen. Dat doet de burgemeester op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel het Damoclesbeleid genoemd.