MVC’19 leeft nog na winst op Melderslo

di 23 apr, 14:21 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 heeft zondag 21 april de degradatiekraker tegen Melderslo met 1-0 gewonnen. Beide teams beëindigden de spannende wedstrijd met tien man. Door deze overwinning kan MVC’19 rechtstreekse degradatie nog voorkomen. De nacompetitie is waarschijnlijk het hoogst haalbare.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg vooral Melderslo kansen. Tweemaal ging de bal naast het doel en eenmaal maakte de uitstekend keepende Rick van der Zee een inzet onschadelijk. In de 25e minuut was MVC’19 voor het eerst gevaarlijk: Bart Crienen schoot na een kopbal van Mike Peeters net naast. Tien minuten later moest Rick van der Zee weer corrigerend optreden met een prachtige save. Melderslo maakte in de boeiende eerste helft de meeste aanspraak op een doelpunt. MVC’19 was sterk aan de bal, maar dit resulteerde te weinig in scoringskansen.

De tweede helft was koud begonnen of Bart Crienen kreeg een dot van een kans. Keeper Dick van de Lisdonk wist de bal echter net onder de lat weg te tikken. Daan Peters schoot uit de daaropvolgende corner net naast. Enkele minuten later was Rick van der Zee wederom een sta-in-de-weg voor Melderslo. Na een uur spelen miste Mike Peeters een grote kans. In de 70e minuut was het dan eindelijk raak voor MVC’19. Met een mooie voorzet bereikte de net ingevallen Luuk Peeters Joris Timmermans. Hij kon de bal met een beetje geluk binnenschieten. Daarmee nam Timmermans revanche voor de gele kaart die hij even eerder had ontvangen. In het laatste kwartier werd het spel grimmiger. Scheidsrechter Cornelissen moest een paar gele kaarten uitdelen. Bart Theeuwen van Melderslo en Joris Timmermans ontvingen een rode prent van de leidsman. MVC’19 kon de wedstrijd uitspelen zonder dat het nog een tegendoelpunt moest incasseren.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19