Degradatie Helden na dramatisch verlies in Maastricht

14 jun 2023, 11:22 Voetbal

Helden speelde zondag 11 juni in Maastricht tegen Leonidas zijn tweede alles-of-niets-wedstrijd. Na een spannende 120 minuten en een penaltyserie werd het niets. Hierdoor degradeert Helden naar de vierde klasse.

Het lag niet aan de inzet en niet aan het aantal meegereisde supporters (een kleine honderd), maar wellicht wel aan dat kleine beetje geluk dat je soms nodig hebt om een wedstrijd over de streep te trekken.

Op het bijzonder slechte veld van Leonidas begon Helden niet goed aan de wedstrijd. De tegenstander ging veel beter met de spanning om. Dit leidde niet direct tot grote kansen, maar wel tot dreiging. Na een klein half uur werd het 1-0 door een van richting veranderd schot waar Nick Bouten niet meer bij kon. Tien minuten later kwam de stand op 2-0 nadat een corner niet goed werd verwerkt en de rebound tegen de touwen werd geknald.

Helden was tot dat moment tandeloos. Degradatie lag op de loer. Een domme rode kaart voor de thuisploeg zorgde echter voor een kanteling van de wedstrijd. Toch duurde het nog tot de 80e minuut voordat de aansluiting een feit was. De in de tweede helft ingevallen Rens Janssen werd door Freek Kessels vrijgespeeld voor de keeper. Hij wist wel raad met deze buitenkans. Vijf minuten voor het einde benutte Sef Arts een verdiende penalty. In de resterende tijd was Helden dreigend en sterker. Maar noch in de reguliere speeltijd, noch in de verlenging wist Helden het verschil te maken, ondanks grote kansen. In de penaltyserie die volgde maakte Leonidas geen fouten. Helden miste wel en daarmee was degradatie een feit.

Tekst: VV Helden