MMC Weert vergroot zorgen VV Helden

23 mei 2023, 15:11 Voetbal
Afbeelding

Helden is er zondag 21 mei niet in geslaagd zijn derde wedstrijd op rij te winnen. Winnen was noodzakelijk om de kans op (directe) degradatie te ontlopen. Die kans is nu verkeken en daarnaast is Helden nog niet veilig voor wat betreft directe degradatie.

De wedstrijd thuis tegen MMC Weert was niet al te best. Het beetje geluk dat er bijvoorbeeld wel was tegen Hegelsom, ontbrak ditmaal. De penalty die MMC Weert al na tien minuten kreeg werd ook nog gemist, of beter gezegd gestopt door Nick Bouten. Direct daarop kreeg Sef Arts een goede kans op de 1-0, maar de bal ging net voorlangs: het geluk dat Helden miste.

De 0-1 viel door een ongelukkig gegeven vrije trap, die overigens prima werd ingeschoten. Lang bleef deze stand op het bord en dus bleef er hoop. Maar schoten en kopballen gingen net mis of werden gestopt door de prima doelman aan Weertse zijde. Helden nam meer en meer risico’s. De 0-2 was daarvan het vervelende gevolg.

Helden zal nog eenmaal alles moeten geven om de nacompetitie in ieder geval veilig te stellen. Brevendia, nu de nummer voorlaatst, staat slechts twee punten achter. Brevendia moet het echter opnemen tegen kampioen Laar en als die zijn sportieve plicht vervult, dan zal Helden (ongeacht de uitslag tegen buurgenoot Baarlo) de nacompetitie in moeten.

Tekst: VV Helden