Tennisvereniging Grootveld krijgt vier padelbanen

ma 11 mrt, 16:13 Tennis
Afbeelding

Als het een beetje meezit is eind volgend jaar het tennispark van TV Grootveld uitgebreid met vier padelbanen. De gemeente stelt grond ter beschikking pal achter het huidige park in Panningen. De vereniging verwacht door de nieuwe padelbanen flink te groeien.

TV Grootveld moet de kosten voor de aanleg zélf dragen. Het bestuur heeft zich al georiënteerd op de financiering en is optimistisch. “‘Je kunt bijvoorbeeld denken aan een combinatie van sponsoring en crowdfunding”, zegt voorzitter Chris Jagers. 

Jagers prijst de samenwerking met de gemeente. “De banen achter het huidige tennispark inpassen was nog een hele puzzel, maar de gemeente heeft actief meegezocht naar oplossingen.” De komst van padel is belangrijk voor de vereniging. In haar beleidsplan staat dat met padel erbij het doel is om van driehonderd leden nu, over vijf jaar minstens vijfhonderd leden te hebben. “De ervaring leert dat verenigingen die padelbanen aanleggen enorm groeien”, zegt Jagers. “Dat is niet alleen goed voor TV Grootveld. Een sterke tennisvereniging is ook belangrijk voor de ontwikkeling van het Pius Park.”