Longlist TeamNL combinaties voor Olympische- en Paralympische Spelen Parijs bekend

vr 29 mrt, 09:28 Paardensport
Hannah Cole
Afbeelding

2024 staat voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport in het teken van de Spelen in Parijs. De verschillende bondscoaches hebben samen met het technisch kader van de KNHS de longlist van combinaties samengesteld die mogelijk in aanmerking gaan komen voor deelname namens TeamNL aan de Spelen. Springruiter Lowie Joppen en eventingruiter Jillian Giessen uit Maasbree zijn opgenomen in de longlist.

Springruiter Loewie Joppen, 59 jaar oud, staat aan het begin van zijn internationale carrière en maakt kans op een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Zijn paard Havel van de Wolfsakker heeft zich bewezen op verschillende concoursen, waardoor Joppen door bondscoach Jos Lansink is geselecteerd voor het Nederlandse springteam. Joppen heeft doordachte stappen gezet in de training van Havel, waardoor ze nu op 5-sterrenniveau presteren. Ondanks zijn bescheidenheid ziet Lansink Joppen als een voorbeeld en ziet hij geen belemmering in Joppens leeftijd voor een mogelijke olympische deelname. Voorheen stond Joppen bekend als een succesvolle springruiter en opleider van jonge paarden, maar nu richt hij zich op zijn eigen sportieve ambities. Met zijn paard Havel heeft Joppen al successen behaald op internationale concoursen, en hij hoopt dit voort te zetten op het NK en mogelijk de Olympische Spelen. 

De 24-jarige Jillian Giessen maakte in 2024 haar debuut binnen het KNHS Talententeam en is nu met Gold Nugget opgenomen in Team NL Olympisch kader eventing. Ze geeft aan hier heel blij mee te zijn. “Ik sta op de longlist voor de Olympische Spelen in Parijs met het paard waarmee ik pas één jaar een combinatie ben, dat voelt heel speciaal. Het afgelopen jaar is met dit paard bijzonder goed gegaan en ik hoop weer veel ervaring op te doen en mezelf te verbeteren. Mijn ogen zijn voor komend jaar gericht op de Olympische Spelen in Parijs, maar ik weet dat ik hier nog heel hard voor zal moeten werken. Ik heb ook nog niet heel veel ervaring op dit niveau, aangezien ik hier nu voor het eerst in meerijdt. Om dan deel uit te maken van het KNHS Talententeam voelt wel als een waardering voor al het harde werk van de afgelopen tijd en dat de bondscoaches in je geloven”.

De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus.

Afbeelding