Successen voor Stal Hendrix op Jumping Peel en Maas

5 jun. 2023, 10:05 Paardensport
Digishots Leanjo de Koster
Sophie Hinners - Vittorio 8
JPM 2023
© DigiShots
Sophie Hinners - Vittorio 8 JPM 2023 © DigiShots

Voor Stal Hendrix had Jumping Peel en Maas afgelopen weekend niet beter kunnen uitpakken. In de 1.45 meterproef ging voormalig Stal Hendrix-amazone Sophie Hinners er met HX-paard Vittorio (Valentino Ddh) met de winst vandoor. In het shownummer werd stalruiter Pieter Keunen met Jackson Paulowna (v. Numero Uno) tot Master van JPM gekroond.

In de 1.45 meterproef kwamen van de 51 duo’s 9 combinaties in aanmerking voor de barrage. Daarin had oranje twee ijzers in het vuur met Michael Greeve en Lars Kersten. Zij wisten hun topvorm van de eerste ronde niet vast te houden. Greeve moest een balk incasseren en Kersten bleef door miscommunicatie oneervol steken aan de onderkant van de barrage-uitslagen. Wel helemaal in de flow was de Duitse amazone Sophie Hinners. Zij stuurde Vittorio – in eigendom van Stal Hendrix – scherp rond. Met de snelste rondtijd verzekerde ze zich van een finaleplaats. In de barrage herhaalde Hinners haar huzarenstukje. De Belg Koen Vereecke werd met l’Esmeralda van ’t Meulenhof tweede. Cian O’Connor stuurde Germaine W naar de derde plaats.

In het slotstuk van de zaterdag – het Masterspringen van JPM – was het met twee HX-ruiters en de Duits geweldenaar Richard Vogel in de finale voor het publiek smullen geblazen. Pieter Keunen bleef foutloos met Jackson Paulowna. Met Richard Vogel als laatste aan zet bleef het tot het eind spannend. De Duitser stuurde PS Chaccorewa zo rap rond dat het paar onderweg naar de overwinning op de laatste hindernis een fout kreeg, waarna de fans van Pieter Keunen in juichen konden uitbarsten.