Handbalster Pam Korsten tekent contract bij VFL Oldenburg

28 mrt. 2023, 19:54 Handbal
M.Zilse
TuS Lintfort vs Schozach-Bottwartal
TuS Lintfort vs Schozach-Bottwartal

Pam Korsten verkast naar VFL Oldenburg. De 19-jarige handbalster uit Maasbree heeft een 2-jarig contract getekend voor de Noord-Duitse Bundesligaclub.


De talentvolle rechterhoek begon haar carrière bij BSAC in Maasbree. Via Bevo HC Panningen ging ze in 2019 naar TV Aldekerk, met de bedoeling om zich in de Duitse competitie verder te ontwikkelen. Na twee succesvolle jaren in Aldekerk stapte ze in 2022 over naar TuS Lintfort, dat uitkomt in de tweede Bundesliga. Hier draaide ze een prima seizoen en werd ze opgemerkt door VFL Oldenburg. Korsten: “Het is altijd mijn droom geweest om in de eerste Bundesliga te spelen, dus toen deze uitnodiging van Oldenburg voor een oefenstage kwam, hoefde ik daar niet lang over na te denken. De trainingen en de mensen binnen de club gaven me een goed gevoel.”

Kort na de uitnodiging voor de oefenstage liep Korsten een kruisbandblessure op. “Mijn eerste gedachte was dat hiermee de transfer van de baan was.” Oldenburg toonde echter vertrouwen in haar kwaliteiten en bood haar een 2-jarig contract aan. Pam: “Dat maakte me heel gelukkig.”

Voorlopig werkt Korsten hard aan haar herstel. Per 1 juli sluit ze aan bij haar nieuwe club. “Ik wil het niveau van de eerste Bundesliga halen en zoveel mogelijk leren van het team. Natuurlijk is de stap weer groter, zeker na mijn blessure. Ik wil de tijd nemen om nog sterker terug te komen.”