DSG Expression viert vijftigjarig jubileum

wo 17 apr, 16:13 Algemeen
Website DSG Expression
Afbeelding

Dans en Showgroep Expression is al vijftig jaar een begrip in Baarlo. Ter ere van het jubileum organiseert de vereniging dit jaar verschillende activiteiten, waaronder zaterdag 20 en zondag 21 april het Nederlands Kampioenschap Garde- en Showdanssport.

Wat ooit begon als dansgarde van Open Jeugd Werk en later overging naar carnavalsvereniging De Kook, groeide in de loop der jaren uit tot een zelfstandige dansvereniging op Europees niveau. Veel dingen zijn veranderd in de danswereld, maar de verhalen van vroeger blijven. Bijzonder is hoe leden het ‘Expressionstokje’ al generaties aan elkaar doorgeven. De verhalen van vroeger, de dansfilmpjes die bewaard zijn gebleven en de nodige tradities die voortleven, hebben de vereniging gevormd tot een club waar veel danseressen uit Baarlo en omgeving de show- en gardedanssport met veel plezier beoefenen.

In het kader van het vijftigjarig bestaansjubileum werd in november vorig jaar het seizoen geopend met een bijzondere presentatiedag in Het Trefcentrum. De jubileumviering wordt verder opgeluisterd met een reüniefeest waarbij iedereen welkom is die in de afgelopen vijftig jaar deel heeft uitgemaakt van de Expression-familie.

Al eerder organiseerde Expression danstoernooien, maar als kers op de jubileumtaart heeft Expression dit jaar de eer om onder auspiciën van de NDO (Nederlandse Danssport Organisatie) het NK Garde- en Showdanssport te organiseren.

Het NK is bij te wonen op zaterdag 20 en zondag 21 april in De Haandert in Tegelen. Na het NK sluit DSG Expression dit seizoen af op het EK in Frankfurt am Main.