Vijf bekers voor DéDé Dance op danswedstrijd in Veldhoven

30 jan 2024, 13:21 Algemeen
Afbeelding

De vijf Démoteams van DéDé Dance sleepten zondag 28 januari vijfmaal een prijs binnen op de danswedstrijd Shell We Dance in Veldhoven. Ook enkele meiden uit Peel en Maas behoorden tot de prijswinnaars.

Aan deze danswedstrijd namen omstreeks honderd dansgroepen deel in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury werden alle groepen beoordeeld op onder meer choreografie, techniek en presentatie. In deze teams dansten ook Benthe Janssen, Cathelijne Davits en Evi Duijf uit Maasbree en Eva van de Leensel uit Helden mee.

De teams D-Sparkle, D-Dedication en D-Generation behaalden een eerste plaats in de categorie freestyle. Voor team D-Struction was in deze categorie een tweede plaats weggelegd. Team D-Revolution streed dit jaar mee op het hoogst haalbare niveau binnen de Shell We Dance-wedstrijden. Het eindigde daarin als derde.

Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de vijf Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hieraan mee. Uiteindelijk bleven er vijf groepen in verschillende leeftijdscategorieën over. De leerlingen komen allemaal uit de verschillende locaties van DéDé Dance en trainen sinds september wekelijks samen tijdens de speciale Démoteam-trainingen.

Tekst: DéDé Dance