CDA pleit voor behoud speeltuin De Gruttewei Kessel

Nu de woningbouwplannen aan het Anthoniushof, de voormalige vrachtwagenparkeerplaats, voor worden gelegd aan de gemeenteraad, zijn er zorgen over de toekomst van speeltuin de Guttewei in Kessel. Het is momenteel nog niet duidelijk wat er met de speeltoestellen gaat gebeuren als zij plaats dienen te maken voor woningbouw. CDA geeft aan voor behoud van de speeltuin te zijn.

Afbeelding

De buurt St. Ursulahof is gebouwd tussen de jaren 1985 en 2000 waar nu 120 huishoudens zijn gevestigd.

Al jaren ligt aan de rand van deze buurt speeltuin De Gruttewei. Een speeltuin waar kinderen uit de buurt en omliggende buurten kunnen spelen. De speeltuin raakte verouderd en een initiatiefgroep uit de buurt is gaan inventariseren of er behoefte was aan een herinrichting en verbetering van de speeltuin.

In overleg met het bestuur van Dorpsoverleg Kessel is bekeken welke subsidiemogelijkheden er waren en is een plan van aanpak opgesteld.

Vrijwilligers

Wat in september 2014 als een idee is ontstaan, resulteerde in september 2015 tot concrete plannen, waarna in het voorjaar van 2016 de eerste schop de grond in ging. Veel vrijwilligers uit Kessel hebben hun handen uitgestoken om mee te helpen, met als hoogtepunt NL Doet toen er ongeveer vijftig mensen actief bezig waren in de speeltuin.

Op 1 mei 2016 heeft de officiĆ«le opening plaatsgevonden, verricht door wethouders Roland van Kessel en Arno Janssen. 


Woningplan

CDA-raadslid Jan Smolders geeft aan dat de speelplek veelvuldig wordt gebruikt door kinderen. "Wat gaat met deze speeltuin gebeuren als de woningen in de toekomst gerealiseerd worden?" Momenteel kan Antares van de 27 woningen in eerste instantie 22 woningen realiseren. Dit komt doordat de overige vijf woningen binnen de magneetveldzone van de hoogspanningslijnen gepland zijn.

De bouw van deze woningen kan plaatsvinden wanneer de onderkabeling van de hoogspanningslijnen is afgerond. Tot die tijd zal speeltuin De Gruttewei blijven bestaan. Volgens wethouder Rob Wanten is de speeltuin in overleg inpasbaar in het woningplan.

"We zijn met de initiatiefnemers van de speeltuin in gesprek waar de speeltoestellen passen."

Afbeelding