De Editors-man

Ik ben dol op livemuziek. In de zomer sta ik op festivals, in het najaar bezoek ik poppodia en concertzalen. Aangezien ik uit Zuid-Limburg kom, ga ik regelmatig naar Pinkpop. Heerlijk om grote namen uit de muziek te zien zonder uren te hoeven reizen, voor de verandering! Tijdens de editie van 2018 moest ik een vervelende keuze maken: vooraan staan bij Oscar and the Wolf, of de show van Editors meepakken en een slechte plek krijgen bij Oscar and the Wolf. Ik was groot fan van de eerste, dus ging ik klaarzitten in het voorvak. Thuis kon ik via YouTube het optreden van Editors terugzien. Aangezien dat een fantastische show was, bekeek ik die video zo vaak dat ik hem inmiddels kan dromen. Ergens halverwege komt een meezingende jongeman uit het publiek in beeld.

Joëlles Journal
Joëlles Journal

Fast forward: het is 2022 en ik sta in het leeglopende voorvak van de Alpha op Lowlands. Arctic Monkeys hebben net gespeeld en mijn vriendinnen smachten naar een setlist, dus doen we vooraan tevergeefs een poging om de aandacht te trekken van de crew die het podium opruimt. Naast ons staat een jongeman die hetzelfde probeert. Ik breek minutenlang mijn hoofd over de vraag waarom hij me zo bekend voorkomt. Dan weet ik het: het is die jongen van de Editors-video.


Inmiddels is het een soort ongeschreven regel geworden dat ik hem minimaal één keer per jaar ergens zie. In 2022 in de Ziggo Dome vooraan bij Oscar and the Wolf, op het grote videoscherm van Pinkpop 2023 tijdens Goldband en afgelopen winter wéér in de Ziggo Dome, bij Queens of the Stone Age. Mijn vriendinnen zijn er ook van op de hoogte en zien hem soms ook.


Het festivalseizoen van 2024 staat voor de deur. Daarnaast heb ik vorige week mijn eerste concertkaartje voor deze winter aangeschaft. Ik ben benieuwd of ik de Editors-man dit jaar weer tegen het lijf loop.

Joëlle van Wissen