MVC’19 kansloos onderuit bij koploper Stiphout Vooruit

MVC’19 had zondag 7 april in de wedstrijd tegen titelkandidaat Stiphout Vooruit vanaf het beginsignaal geen schijn van kans op een resultaat. De Maasbreenaren waren duidelijk een maat te klein en verloren met 4-0.

Aan het begin van de wedstrijd was meteen duidelijk dat MVC’19, dat niets te verliezen had, een lastige klus zou krijgen. Al in de eerste minuut moest keeper Tim Peijnenburg, die een prima wedstrijd speelde, aan de bak om een tegengoal te voorkomen. Na vijf minuten was het raak, nadat de bal al tweemaal tegen de lat was beland en de aansluitende corner door Steyn de Kleine simpel werd binnengekopt. Na een kwartier moest Dennis Bouten groggy de wedstrijd verlaten, nadat hij een bal van een aanvaller van Stiphout Vooruit keihard in zijn gezicht had gekregen. Voordat de 2-0 op het scorebord kwam, kreeg Stiphout Vooruit nog twee kansen. In de 26e minuut was het weer raak via een diagonaal schot van Lex Molenaar. Dezelfde Molenaar kreeg een paar minuten later opnieuw een kans, maar nu kon Tim Peijnenburg knap redden. Pas na een half uur kreeg MVC’19 zijn eerste kans. De inzet van Daan Peters verdween echter naast het doel. Stiphout Vooruit bleef aanvallen en kreeg nog twee kansen voor de pauze. Gezien het aantal kansen van Stiphout Vooruit had MVC’19 bij rust al op een 5-0 achterstand kunnen staan.

Na rust speelde MVC'19 zich beter onder de druk uit. In de 54e minuut creëerde het de grootste kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Daan Peters kon net niet worden afgerond door Bart Crienen. De wedstrijd was al lang gespeeld maar Stiphout Vooruit wist toch nog tweemaal het doel te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 4-0.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19