Schlemielige nederlaag Baarlo in Schinveld

Baarlo leed zondag 7 april een schlemielige nederlaag op bezoek bij Olympia Schinveld. Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte vanwege het onverwachte overlijden van kaderlid Jo van Wijlick van VV Baarlo.

Afbeelding
Picasa

De supporters langs het kunstgrasveld in Schinveld waren getuige van een kwalitatief mager duel met weinig echte hoogtepunten. Het was dan ook niet geheel toevallig dat een makkelijk gegeven strafschop voor Schinveld uiteindelijk de doorslag gaf in dit treffen.

Vanaf de aftrap had Schinveld het initiatief en het meeste balbezit. Dat veldoverwicht wist de thuisclub echter niet om te zetten in echte kansen. Wel een aantal hoekschoppen met wat dreiging, maar echt gevaar deed zich nauwelijks voor. Baarlo bleef defensief relatief gemakkelijk op de been, maar kon aanvallend evenmin potten breken. Een doelpuntloze ruststand was het logische gevolg.

In de tweede helft wist Baarlo ook aanvallend meer tegenwicht te bieden. Maar eerst kreeg de ploeg nog een fikse tegenvaller te verwerken. Van dichtbij belandde de bal na een Schinveldse inzet naar mening van de arbiter op een Baarlose arm. Tot ontzetting van de Baarlonaren ging de bal dus plots op de penaltystip. Olaf Mazier pakte het presentje namens Schinveld uiteraard gretig uit: 1-0. In de slotfase ging Baarlo nog met meer risico op jacht naar de gelijkmaker. Freek Berghuis en Rik Schotman hadden die op de schoen, maar een doelpunt bleef in beide gevallen uit.

Tekst en beeld: Len Gielen / VV Baarlo