Karrenvracht aan medailles voor SC Pareja

Een aantal turnsters van SC Pareja nam zaterdag en zondag 7 april deel aan het tweede weekend van de Limburgse meerkampfinales, toestelfinales en de teamfinale. In Voerendaal sleepte SC Pareja een karrenvracht aan medailles in de wacht.

Afbeelding

Op zaterdagochtend werd Anne van Mullekom kampioen in haar meerkampfinale in niveau 4. Isa Sieben werd in dezelfde wedstrijd veertiende. Voor Emie Kersten was in de toestelfinales balk en vloer geen podiumplaats weggelegd. In wedstrijd twee beƫindigden Sofie Vaessen en Felin Kahveci hun meerkamp in niveau 6 respectievelijk als achtste en als zesde. Bij de jeugd divisie 4 werd Jans van den Berg derde bij sprong, Juulke Teeuwen derde bij vloer en tweede bij brug en Lize Coppus tweede bij vloer.

Bij de junioren divisie 5 behaalde Meike Thijssen een derde plaats bij balk. Op sprong werd ze kampioen. Sophie van Lier werd kampioen op vloer. Suus Verbong, Kate van de Meene en Flore Weijman turnden hun meerkamp in niveau 6. Suus werd negende, Kate twaalfde en Flore dertiende. Bij de jeugddivisie 3 werd Pim Maessen kampioen op vloer. Bij de junioren divisie 4 werd Sanne Minten Limburgs kampioen op sprong, brug en balk. Mirthe Ebisch werd tweede op brug en sprong. Bij de senioren divisie 4 werd Linda Arts kampioen op sprong. Bij de senioren divisie 5 behaalde Joeske van Lent het kampioenschap op sprong en brug. Op vloer werd ze tweede.

Op zondag was het eerst de beurt aan vier meiden van niveau 5. Yoann Hermans werd derde, Maud Stammen tweede, Kenzy-Rose Aarts achtste en Fleur Janssen tiende. In wedstrijd twee traden zes meiden aan in de finale bij niveau 5. Demi Krekels werd tweede, Jill Adriaans vijfde, Juul van Nienhuijs en Lynn Huijs twaalfde, Lieke van Kruisbergen zestiende en Keet Selen zeventiende. In dezelfde wedstrijd werd het supplement E team (Renske Timmermans, Janne Driessen, Sanne Minten, Joeske van Lent, Mirthe Ebisch) kampioen. In de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen turnden nog drie meiden hun finale. Chelsey Beurskens werd kampioen. Elin Verbong eindigde als vijftiende, Vera Kersten als 21e.

Tekst: SC Pareja