Invallers HBSV doen Grashoek de das om

Grashoek speelde zondag 7 april op sportpark Schansheide in Hout-Blerick tegen HBSV. Om buiten de degradatiezone te blijven waren de punten dringend nodig voor Grashoek. Lang leek het de goede kant op te gaan, maar uiteindelijk bleek HBSV toch nipt de sterkere: 3-2.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Grashoek. In de eerste helft zorgde de Pool Adrian Marian Oczkowski met een knap schot voor een 0-1 voorsprong. De geelzwarten hielden deze stand goed voetballend vast tot de 43e minuut, toen de thuisclub na een vlotte aanval met een fraai schot de 1-1 scoorde.

Zes minuten na rust kwam Grashoek opnieuw op voorsprong. Job Janssen rondde een aanval over rechts af met een perfect schot. Grashoek leek voetballend gemakkelijk overeind te blijven., tot de thuisclub in de 73e minuut tweemaal wisselde. Bart Gubbels en Morena Walda kwamen in het veld. De eerste balberoering van Bart Gubbels vond plaats aan de rechterkant van het veld, ver van het doel van Grashoek. Doelman Koen Clephas stond een paar meter voor zijn doelgebied. Bart Gubbels had dit opgemerkt en moet hebben gedacht ‘Laat ik eens een schot wagen’. Een beetje door de wind geholpen stuurde de HBSV-er de bal met een grote boog richting het Grashoekse doel. Het speeltuig zeilde over Koen Clephas heen en plofte in het net: 2-2. De gevolgen waren catastrofaal. Enkele minuten later ontsnapte Morena Walda aan de Grashoek-verdediging. Hij kon alleen op Clephas afgaan en scoorde de 3-2. De deceptie was enorm. Grashoek kwam deze tegenslag niet meer te boven en liet kostbare punten liggen.

Tekst: Piet Spee / SV Grashoek