Toewijsbeleid woningen Koningslust ter discussie

Een projectontwikkelaar wil in Koningslust achttien woningen realiseren naast Meester Caelersstraat 15 en achter de woningen Adriaansweg 9 en 11. Tussen de particulier en het dorp zijn er afspraken gemaakt om deze te realiseren woningen zoveel mogelijk toe te wijzen aan inwoners van Koningslust. Dat toewijsbeleid stond dinsdag 9 april ter discussie tijdens de commissievergadering. PvdA/GroenLinks vond het ethisch niet verantwoord dat een woongroep beslist wie er in de woningen komt te wonen. VVD stelde voor dit via een loting te beslissen.

Afbeelding
Algemeen

Het plan voorziet in de realisatie van achttien woningen, te weten één vrijstaande woning, vier twee-onder-een kap/geschakelde woningen, vier hoekwoningen, zes tussenwoningen en drie levensloopbestendige woningen.

Door de ontwikkelaar zijn afspraken gemaakt over de toewijzing van de woningen in het plangebied. Dit met als doel om de woningen zo veel mogelijk toe te wijzen aan inwoners van Koningslust. De afspraken zijn gemaakt met de woongroep van het dorpsoverleg. Als er onvoldoende interesse is voor de woningen vanuit gegadigden uit Koningslust worden ze toegewezen aan inwoners van Peel en Maas en als er dan nog woningen over zijn, kan de woning in de vrije markt gezet worden door de ontwikkelaar. De gemeente staat buiten de toedeling v..