Gemeente Peel en Maas op de vingers getikt door Provincie Limburg

In een brief geeft Provincie Limburg aan dat Gemeente Peel en Maas niet heeft voldaan aan de taakstelling huisvesting statushouders. De gemeente krijgt een tweede kans om woningen toe te wijzen aan het aantal vergunninghouders dat het Rijk heeft opgelegd. Volgens de gemeente is dit echter een flinke opgave vanwege de druk op de woningmarkt.

Afbeelding
Algemeen

Uit de recente cijfers blijkt dat de gemeente Peel en Maas niet volledig heeft voldaan aan de gestelde doelen. De gemeente slaagde erin om 52 vergunninghouders te huisvesten in plaats van de vereiste 78 personen. Hiermee heeft de gemeente de taakstelling voor de tweede helft van 2023 gedeeltelijk volbracht, maar slaagde zij er niet in de eerder opgelopen achterstand in te lopen. Gemeente Peel en Maas is als het ware in de gevarenzone gezet.

Ondanks deze tekortkomingen heeft de gemeente Peel en Maas plannen gepresenteerd om binnen de komende twee maanden nog eens 54 vergunninghouders te huisvesten. Van deze groep zijn er reeds 18 gehuisvest op een doorstroomlocatie in Horst aan de Maas, die op een later moment zullen meetellen voor de taak..